Cardinalul Stepinac – canonizare controversata. Sarbii merg la Roma

1

Astazi, 12 iulie 2016, la Roma, va avea loc prima reuniune a Comitetului Mixt al Bisericii Ortodoxe Sârbe și Bisericii Romano-Catolice privind rolul Cardinalului Stepinac în timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Cardinalul Stepinac – canonizare controversata. Ortodocsii sarbi se opun
Intrunirea are loc la inițiativa Papei Francisc, care nu dorește să-l canonizeze pe Cardinalul Stepinac, pana cand nu vor fi luate in considerare si contra-argumentele Bisericii Ortodoxe Sârbe.

Cardinalul Stepinac – canonizare controversata. Delegatia Sarba la Roma – Conform mai multor anunturi din mass-media, Biserica Ortodoxă Sârbă va fi reprezentată la Roma de către Mitropolitul Porfirie de Zagreb, de Mitropolitul Amfilohie de Muntenegru și Littoral Amphiloque, de Episcopul Ioan de Slavonia, de Episcopul Irineu de Bačkă, și de profesorul Darko Tanasković.

Cardinalul Stepinac – canonizare controversata. Reprezentantii catolici in comisie- In acelasi timp, Biserica Romano-Catolică va fi reprezentată in cadrul Comitetului Mixt al Bisericii Ortodoxe Sârbe și Bisericii Romano-Catolice privind rolul Cardinalului Stepinac în timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, de Cardinalul Josip Bozanic, de episcopii Ratko Peric, Antun Škovičević Mario Jarek și Jure Kristo.

Preotul francez Bernard Ardura coordonează activitatea Comisiei.

sursa