Profetii

1

13502077_205001009899969_6456719876129396093_n

13413525_10154097628686480_6992760249796422727_n

1. Ieromonahul Antonie de la Manastirea Sfantul Sava, Palestina, bazat pe o profetie anonima greceasca (sec. 8-9)

Zilele de pe urma inca nu au sosit si este foarte gresit sa credem ca traim zilele de pe urma, zilele venirii lui antichrist, fiindca inflorirea ortodoxiei inca nu a venit, ci va veni in viitor; ortodoxia va inflori in intreaga lume de data aceasta iar Rusia va face posibil acest lucru.
Acest lucru se va petrece dupa un razboi teribil in care vor pieri fie jumatate, fie o treime din oamenii de pe pamant; razboiul va fi oprit de o voce din inaltul cerului; iar Evanghelia va fi propovaduita in intreaga lume.
Pana in acel moment, Evanghelia lui Hristos nu a fost propovaduita neamurilor pamantului, ci o evanghelie stricata, a ereticilor.
Apoi va veni o perioada de prosperitate universala, insa nu pentru mult timp. In Rusia in timpul acelei perioade va fi un tar Ortodox, pe care Domnul il va descoperi poporului rus.
Iar dupa aceea lumea iarasi se va strica si nu va mai fi capabila sa se indrepte. Iar Domnul va permite inscaunarea antihristului.

2. Profetie anonima de la Manastirea Sfantul Sava din Palestina (sec. 8-9)

Vor veni vremuri cand acel mare popor, rusii [in profetii rusii sunt numiti sciti], vor cadea in pacat si din aceasta cauza asupra lor se vor abate mari incercari. In aproximativ 1000 de ani [adica in jur de anul 1900], acest popor, ales de Dumnezeu, se va clatina in credinta. Vor deveni mandrii de marimea si Gloria lor pamanteasca, vor inceta sa caute Imparatia lui Dumnezeu si vor vrea paradisul nu in Ceruri ci pe acest pamant pacatos.
Totusi nu toti oamenii din popor vor urma aceasta cale periculoasa si pacatoasa. Insa majoritatea vor merge pe ea, in special cei din clasa conducatoare, guvernatorii.
Ca urmarea acestei caderi teribile, amri necazuri vor fi trimise din Cer peste acel pamant si acel popor care s-a abatut de la caile Domnului. Rauri de sange vor curge in toata tara, frati vor omora pe frati, de mai multe ori foametea va secera milioane de morti, aproape toate bisericile si locurile sfinte vor fi distruse ori profanate si multi vor pieri.
O parte a acelui popor, respingand nedreptatea si minciuna, vor pleca in afara granitelor si se vor dispersa asemeni poprului iudeu in intreaga lume. Cu toate acestea, Domnul nu-si va abate mania Sa pana la final asupra lor. Sangele miilor de martiri vor striga la cer cerand indurare. Un duh de cucernicie, de evlavie va creste printre acesti oameni alesi si ei se vor intoarce la Dumnezeu.
La finalul acestei perioade de incercari, ce vor curate poporul de patimi, incercari trimise de Dreptul Judecator, inca o data lumina Sfintei Ortodoxii va straluci in aceste pamanturi nordice.
Aceasta minunata lumina a lui Hristos va straluci de acolo luminand toate popoarele pamantului. Acest lucru va fi inlesnit de acea parte a poporului care in mod providential a fost trimisa in diaspora. Cei din diaspora, din exil, vor creea centre ale Ortodoxiei, Biserici ale lui Dumnezeu, peste tot in lume. Crestinismul va fi apoi dezvaluit in intreaga sa splendoare cereasca. Majoritatea oamenilor din lume vor deveni crestini, si pentru un timp, o perioada de pace si prosperitate, de viata crestina va veni in intreaga lume.                Si apoi? Apoi, cand se va implini vremea, un mare decline in credinta sa va produce si tot ceea ce s-a spus in Sfanta Scriptura se va implini. Antichrist va apare si lumea se va sfarsi. [Arhiepiscop Seraphim, “Destinul Rusiei”, rev. ‘The Orthodox Herald’, ian-feb, 1996]

3. Staretul Aristocles din Moscova († 1918)

Raul va pune stapanire in scurt timp pe Rusia si oriunde el va merge, rauri de sange vor curge. Acest rau nu este sufletul Rusiei ci se va impune peste sufletul Rusiei. Nu este o ideologie, nu este o filosofie, ci un duh din iad.
In ultimile zile Germania va fi divizata. Franta va fi nimic. Italia va fi distrusa de dezastre naturale. Britania isi va pierde imperiul si toate coloniile si va ajunge aproape de ruina totala, dar va fi salvata de rugaciunile unei femei ce va fi incoronata. America va hrani lumea insa in final se va prabusi. Rusia ci China se vor distruge una pe alta. In final, Rusia va fi libera si prin credinciosii ei va merge mai departe si va intoarce la Dumnezeu multe neamuri.
Noi intram acum in timpurile premergatoare lui antichrist. Insa Rusia va fi salvata totusi. Va fi multa suferinta, multa tortura. Intreaga Rusie va deveni o inchisoare si fiecare trebuie sa ceara Domnului cu insistenta iertare. Fiecare trebuie sa se pocaiasca de pacatele sale sis a se teama sa faca sic el mai mic pacat.
Fiecare sa se straduiasca sa faca bine, chiar si cel mai mic bine. Fiindca chiar si aripa unei muste are greutate iar cantarul lui Dumnezeu este foarte exact. Si atunci cand cel mai mic bine va inclina balanta, atunci mila lui Dumnezeu se va dezvalui asupra Rusiei.
Sfarsitul va veni prin China. Va fi o mare schimbare si o minune a lui Dumnezeu se va arata. Si apoi va fi o cu totul noua viata, insa aceasta nu va dura mult. Dumnezeu va indeparta toti conducatorii, astfel poporul rus sa privesca numai in sus, la Dumnezeu. Toti vor respinge Rusia, alte natii o vor trada si astfel poporul rus isi va pune speranta numai in Dumnezeu.
Vei auzi ca si in alte tari vor fi tulburari similare cu cele din Rusia. Vei auzi de razboaie si vor fi razboaie. Dar asteapta pana ce germanii vor pune mana pe arme, fiindca ei au fost alesi de Dumnezeu pentru a pedepsi Rusia, insa si ca o arma de izbavire mai apoi. Crucea lui Hristos va straluci peste intreaga lume iar pamantul nostrum natal va straluci precum o lumina in intuneric.

4. Stareta Martira Duninshka din Siberia († 1918)

Desteptati-va fratilor, desteptati-va! Ei vor distruge tot ce au dobandit si creat stramosii nostrii… Ei vor distruge religia si cel mai rau, nu va mai fi nici un stapan [adica tar] in tara…. Razboiul se va sfarsi si sfarsitul lui va intoarce tar ape dos. Insurgentii, revolutionarii vor apare, oameni vicleni ce vor incita lumea contra Tarului…. Va fi teribil!
Mai tarziu se vor arunca si asupra religiei. Vor distruge tot ceea ce stramosii nostrii au obtinut prin mari stradanii. Insa nu vor putea distruge radacinile; radacinile vor ramane si, dupa multi ani, vor da nastere unui minunat rod…
La sfarsitul timpului, in Rusia va fi un mare cutremur de pamant iar apa se va revarsa din ocean, inundand continental si multe neamuri vor pieri. Multe dezastre dincolo de intelegere vor apare… Fata pamantului se va schimba….
Oamenii isi vor da seama de vina lor; ei vor ajunge sa inteleaga cat de mult s-au departat de Dumnezeu si de poruncile Sale si vor incepe sa renasca treptat spiritual. Vor deveni vegetarieni.
Pana atunci multe animale vor disparea de pe fata pamantului. Caii si cainii vor fi vazuti doar in fotografii si tablouri; mai tarziu si vaca, capra, oaia vor dispare pentru totdeauna de pe planeta noastra…
Oamenii nu vor mai fi interesati de politica si principiile spirituale vor predomina in fiecare natiune. Rusia va fi cea mai puternica din lume. Numele ei va fi ‘Sfanta Rusie’.
Toate sectele si religiile se vor intoarce la Ortodoxie… insa, ortodoxia se va intoarce mai aproape de ce a fost in perioada apostolica. In acele secole care vor veni, nu vor mai fi tari sau regi. In ‘Sfanta Rusie’ un print va conduce, care va fi din neamul care ne-a dat noua religia [adica grec]. Va fi o persoana foarte induhovnicita, care va ajuta la inaltarea spirituala a natiei…
Intr-unul din acele secole, Asia se va ridica si va incerca sa patrunda in Europa, insa incercarea ei va fi inutila. Nimeni nu va invinge ‘Sfanta Rusie’ si prin vointa ei mantuirea va veni in lume.

5. Alte profetii

Apocalipsa 10. 11: “Apoi mi-a zis: trebuie sa proorocesti din nou cu privire la multe popare, neamuri, limbi si imparati”.

Acest lucru poate indica ca in vremea ultimilor zile ale umanitatii, in predicarea Evangheliei catre toate neamurile, chiar Sfantul Ioan Teologul va avea un rol important, alaturi de ceilalti doi martori din Apocalipsa[ Ilie si Enoh].

Fiindca exista o traditie bazata pe misterul ce inconjoara moartea si ingroparea sa, in urma careia nu s-a mai gasit trupul sau, si anume ca Sfantul Ioan va fi inviat din morti si va predica in trup, contra antihristului, si apoi va fi omorat de catre el.

Sfantul Grigorie de Tours scrie: “Ioan, apostolul si Evanghelistul, dupa ce si-a incheiat misiunea in viata, slujind cu credinciosie Domnului si evanghelizand pe multi, s-a coborat de viu in mormant si le-a cerut ucenicilor sa-l acopere cu pamant” [in ‘Cartea despre miracole’, partea I].

Sfanful Dimitrie al Rostovului scrie: “ Cand Apostolul avea mai mult de 100 de ani, a parasite casa lui Domnas impreuna cu ucenicii sai. Si mergand intr-un loc anume, le-a poruncit lor sa stea acolo. Era aproape de dimineata si el, departandu-se ca la o aruncatura de piatra, a inceput sa se roage.
Apoi cand ucenicii sai, in accord cu dorinta sa, au sapat o groapa in forma de cruce, el a poruncit lui Prohor sa mearga la Ierusalim sis a stea acolo pana la moartea sa. Dandu-le lor mai apoi multe povete si sfaturi si sarutandu-I de ramas bun, apostolul a spus: ‘luati pamantul, mama mea, si acoperiti-ma cu el’. Iar ucenicii l-au sarutat iar apoi l-au acoperit cu pamant pana la genunchi, iar apoi el iar i-a sarutat iar ei l-au acoperit pana la gat si punandu-I o marama, un acoperamant pe fata, l-au acoperit de tot.
Auzind despre asta, fratii au venit din oras si au sapat mormantul, dar nu au mai gasit nimic acolo si au plans cu durere mare. Apoi, dup ace s-au rugat, s-au intors in oras. Si in fiecare an, pe data de 8 mai, un mir frumos mirositor apare la mormantul lui si prin rugaciunile sfantului se fac vindecari celor bolnavi, spre slava lui Dumnezeu inchinat in Treime in vecii vecilor. Amin”.

iisus-si-antihrist

Reclame