Episcopul Siluan invitat la Biserica Adventista Romana din Roma

„Câteva zile în urmă ne-am întâlnit la episcopie si mi-a zis frate pastor frate Benone…”
de unde frati?…habar nu au de ortodoxie si de Sfintii Părinti!!

Sf. Vasile cel Mare:

„De cei care arată că mărturisesc credinţa ortodoxă, dar sunt în unire cu cei care i se împotrivesc, dacă după mustrare nu vor întrerupe această unire, de aceia trebuie nu numai să te desparţi, dar nici fraţi nu se cuvine să-i mai numeşti”.

„Primul motiv pentru care suntem împreună este că iubim cuvântul lui Dumnezeu, si vrem să trăim după cuvântul lui Dumnezeu,apoi pentru că sântem născuti în aceiasi patrie.           Pentru mine e o mare bucurie revăzându-l pe fratele pastor,si pe toti fratii si surorile,pentru a vă putea întâlni si să vă adresez vouă ,si să împărtășesc cu voi tot ceea ce aveti mai scump si drag, pe deasupra într-un eveniment asa de important si auzit… aniversarea a 25 de ani de când sânteti voi aici la Roma. Si în numele meu si al comunitătii române ortodoxe în Italia care depăseste 200 de parohii,vreau să vă salut pe voi toti si să vă fac cele mai bune urări.
În româneste noi spunem „sănătate” eu as zice mai mult salvare…chiar si sănătate dar „salvare” e cea mai importantă să impărtăsim divinitatea dumnezeiască.
Vă doresc să rământi printre altele iubitori si fideli cuvântului lui Dumnezeu pentru că stiu că o iubiti,cititi,vă hrăniti si uneori ne dati exemplu nouă care unii ne considerăm mai importanti ca voi, si mult mai corecți, si voi citiți mai mult cuvântul lui Dumnezeu decât noi, si pentru asta eu vă admir această dragoste si fidelitate de cuvântul lui Dumnezeu.
Îmi doresc ca acesta să fie un punct de întâlnire si dialog de frățietate,chiar dacă uneori raporturile noastre între comunităti sânt mai tensionate mai ales în România.
Putem să profităm că aici nu avem nevoie să etalăm problemele noastre care uneori au cauze istorice pentru a putea împărtăsi această apropiere si această dragoste pentru cuvântul lui Dumnezeu.
Vă asigur,căci chiar dacă sînt aspecte cu care nu ne întelegem,faptul că noi ne rugăm la Sfinti si la Maica Domnului pentru toți,nu cred că facem ceva rău,in acelasi timp respectând identitatea voastră, si împărtăsim tot ceea ce voi puteți impărtăsiti cu noi.
Felicitări pentru cei 25 de ani….”