Se implineste memorandumul? Rock’n’ roll ”monahal” cu binecuvîntarea starețului

1

Persoana ierodiaconului Rafail Romanov a ajuns atît de cunoscută, încît și enciclopedia Wikipedia i-a dedicat o pagină în rusă cu biografia sa.

2

ierodiaconul Rafail Romanov împreună cu starețul Ilie Nozdrin și patriarhul Kiril Gundeaev

De acolo se poate de aflat că încă din timpul școlii cînta la chitară, iar în anii ’80 a început a compune piese. Ajuns monah la începutul anilor ’90, Rafail a încetat să mai cînte la chitară, chiar dacă a cerut nu o dată binecuvîntarea starețului Ilie Nozdrin pentru crearea unei formații muzicale ”ortodoxe”. Însă pe atunci pr. Ilie l-a refuzat pe ierodiacon. În mănăstire părintele Rafail cînta în strană și avea ascultarea de apicultor.

1

Într-un sfîrșit, în 2005, ierodiaconul Rafail a primit binecuvîntarea starețului Ilie pentru crearea formației muzicale ”ortodoxe” cu numele de ”Fiii Rusiei” («Сыновья России»). Creația ierodiaconului Rafail a primit și binecuvîntarea pseudo-patriarhului Kiril Gundeaev al Moscovei.

La 2 august 2012 pseudo-Patriarhul Kiril i-a acordat dreptul ierodiaconului Rafail să poarte dublul orar diaconesc.

În atenția voastră, piesa ”Cine respectă albinele…” din albumul cu același nume al formației părintelui Rafail Romanov:

3rm.info via l.o.

Notă: starețul Ilie Nozdrin, schiarhimandrit și duhovnic al frăției mănăstirii Optina, este și duhovnicul personal al pseudo-patriarhului Kiril al Moscovei. Ambii, Ilie Nozdrin și Kiril Gundeaev, sunt ucenicii fideli a lui Nicodim Rotov, mitropolit al Leningradului din timpul URSS-ului, un aprig și înverșunat ecumenist și modernist, fost șef al Departamentului de Relații Bisericești Externe al Patriarhiei Moscovei, un presupus cardinal papist și iezuit sub acoperire, ce a murit la picioarele ereticului Papă Ioan Paul I al Romei la doar 48 de ani, precum i-a și proorocit Cuvioasa Pelaghia de Reazan. Despre activitatea lui Ilie Nozdrin și Nicodim Rotov vom reveni cu alte articole pe parcurs.