Ereticei „biserici” papistase i se interzice sa tragă clopotele în Suedia, pe motiv de zgomot. Iată însă că moscheea a primit aprobarea sa-și strige chemarea la rugăciune…

1

Suedia: „Biserica” interzisă să mai emită în oraș in schimb moscheea este permisă să emită apel islamic la rugăciune de 110 decibeli.

Joi am raportat. că moscheea din Växjö din Suedia a primit permisiunea de a-și difuza chemarea la rugăciune. Dar când Biserica Sf. Mihail a solicitat un apel de trezire pentru slujbele bisericești în același oraș, ea a primit un răspuns negativ, spune ziarul Smålandsposten.

Potrivit preotului Ingvar Fogelqvist, Primăria orașului a respins cererile sale de a bate clopotul, deoarece sunetul acestuia ar putea „perturba zona”. Cererile lui Fogelqvist au fost respinse de două ori: în anii 1990 și din nou la începutul anilor 2000.

El crede că sunetul clopotului este o veche tradiție creștină pe care biserica lui ar dori să o folosească și că „ar face Biserica Catolică un pic mai vizibilă aici în comunitate”.

După ce moscheea locală este acum permisă să transmită apelurile sale la rugăciune de 110 de decibeli, biserica poate acum bate clopotele din exterior. Fogelqvist spune ziarului Metro:

„Este o chestiune de corectitudine și odată cu decizia de a acorda permisiunea moscheei de a face o chemare la rugăciune, am discutat despre posibilitatea de a aplica din nou.”

voiceofeurope.com via ortodoxinfo

Reclame