Curtea Supremă a Ucrainei a interzis refuzul id-cardurilor biometrice anti-creştine, pe motive religioase. Antihristul a cîştigat procesul de judecată…

1

aparatul.md: Cazul este exemplar, deci verdictul este obligatoriu în toate litigiile similare. Curtea Supreamă de Casaţie şi Justiţie a interzis cetăţenilor să refuze să primească cărţi de identitate pe motive religioase.

În data de 15 februarie Curtea Supremă a deschis o procedură într-un caz exemplar, pentru a obţine o hotărîre privind refuzul cetăţenilor de a deţine cărţi de identitate. Cazul a ajuns în judecată în data de 30 noiembrie 2017, după ce a fost depus în instanţa de cet. Natalia Degtiari.
Cererea în judecată a fost fondată pe faptul că reclamantul obiectează faptul că paşaportul ucrainean eliberat să i se dea sub formă de carte de identitate fără cip electronic, care conţine datele personale. Din 1 noiembrie 2016, toţi cetăţenii Ucrainei au obţinut posibilitatea să îşi perfecteze acte electronice care conţin un cip în care se înscriu date personale şi biometrice ale deţinătorului.