Copii din Grecia isi pot schimba genul. In acest fel vor putea intra femei in Sfantul Munte.

1

Într-o mișcare care a lăsat mulți regretați și dezgustați, parlamentul grec a votat ieri (10. 10. 2017) să adopte proiectul de lege „Cu privire la recunoașterea legală a identității de gen”, care permite oricărei persoane de 15 ani și mai mult să își schimbe în mod legal sexul, chiar și fără examinări medicale, o scrisoare către autoritățile competente, raportează AgionOros.

Proiectul de lege a evocat o furtună de protest în societatea greacă și în Biserică, după ce a fost acceptată anterior la prima lectură.

Decizia de a adopta în totalitate proiectul de lege a fost raportată sub presiunea creditorilor europeni. Înainte de această ultimă mișcare, legislația greacă nu era în conformitate cu așa-numitul „standard european”.

Într-un vot prin apel nominal, peste 148 de deputați au votat în favoarea lor și 124 împotrivă, 13 abținându-se. În total, 285 dintre cei 300 de deputați au votat. Deși proiectul de lege a fost votat, votul reprezintă prima dată când actualul guvern nu a reușit să obțină majoritatea voturilor, în ciuda faptului că coaliția de guvernământ are 153 deputați. 140 dintre cei 144 de deputați ai Syriza au votat în favoarea lor.

Majoritatea deputaților din partidul de opoziție – din Noua Democrație, Golden Dawn, Partidul Comunist din Grecia, Uniunea Centristului și Grecii independenți (cei din urmă fiind incluși în coaliția de guvernământ) – au refuzat să susțină proiectul de lege.

Liderul Uniunii Centristorilor, Vassilis Leventis, a răspuns că Grecia sa prăbușit într-o perioadă de anomalie.

„Premierul Tsipras a împins interesele unui grup mic, despre care cred că este bolnav psihic. Pentru ca o persoană să-și schimbe sexul dat – este anormal „, a spus Leventis. Adresându-se guvernului, el a spus: „Doar 35% din votanți v-au votat. Cine te crezi? Dictatori, care pot ignora opinia Bisericii și poporului? „

Delegația de la Ziua Îndrăgostiților, Ilias Kasidiaris, a subliniat, de asemenea, rolul Bisericii în criza actuală: „Călugării Athoniti ne-au chemat să luptăm. Vom fi atenți la apelul lor și vom rezista. După cum se spune în declarația Comunității Sacre din Mt. Athos: Dacă nu rezistăm, strămoșii noștri se vor ridica din mormintele lor. Chemăm Biserica să conducă protestele și sunt gata să o susțină în orice fel. „

Apelând pe toți deputații să respingă proiectul de lege, Athonitei s-au plâns: „În legătură cu proiectul de lege, suntem îngroziți de neliniște față de ceea ce ne pregătește viitorul. Este cu adevărat permis în patria noastră ortodoxă să sfideze în mod legal și flagrant Legea divină? „

Între timp, în lege sa dovedit a fi și mai puțin popular ca noile impozite în societatea greacă. Potrivit unui sondaj efectuat cu doar câteva zile înainte de vot, 71,7% dintre respondenți s-au opus posibilității de schimbare a sexului pentru minori. Chiar și tinerii înșiși simt în mare măsură că 15 este prea tânăr pentru a lua o astfel de decizie uriașă, au arătat sondaje efectuate în mai multe orașe grecești.

Desigur, Sinodul grec în ansamblul său, precum și un număr de ierarhi individuali au vorbit împotriva legii blasfemice. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Grece a cerut tuturor deputaților din Parlamentul grec să respingă proiectul de lege transgender, subliniind că legea „este îndreptată împotriva instituției familiei și distruge identitatea persoanei umane”.

Ierarhia bisericii grecesti crede ca „asa-numita elita politica, demonstrand ingustarea lor si provincialismul, sunt ca maimutele, copiind succesiv totul din tarile cu o istorie, traditii si morale diferite”.

Aproape criticând noua lege, Mitropolitul Ieremia din Gortyn întreabă: „De ce autoritățile au împiedicat această lege murdară asupra noastră, când națiunea a respins-o? Nu este o dictatură? ” Potrivit legii grecești, mitropolitul a continuat să spună că ar fi trebuit să aibă loc un referendum.

„Dar răul a fost comis, legea adoptată. Adoptarea unor astfel de legi, statul grec merge pe calea decăderii altor popoare. Păcatul a urcat pe tron ​​și a regulat. Suntem în ajunul domniei lui Antihrist „, a avertizat el.

Dar predicând Evanghelia lui Hristos, a continuat: „Dar nu vă temeți, cel care va câștiga va fi în cele din urmă Domnul nostru Isus Hristos”.

10/10/2017

orthochristian.com

cititi si: AICI

Reclame