O biserică a Mitropoliei Ucrainene din parlamentul Ucrainean, va fi transformată într-o camera de rugăciune interconfensională

1

Biserica cu hramul Cneazul Vladimir, aparţinînd Mitropoliei Ucrainene, care îşi are sediul în clădirea parlamentului ucrainean, va fi transformată într-o cameră de rugăciune interconfesională, relatează risu.org.ua

1

“Comisia parlamentară pentru cultură şi spiritualitate, în data de 12 iulie a analizat apelul mai multor deputaţi cu privire la funcţionarea în cadrul parlamentului a bisericii ce aparţine Mitropoliei Ucrainene (Patriarhia Rusă). Comisia a recomandat transformarea acestei încăperi într-una pentru rugăciuni interconfensioanle” – se spune în raportul comisiei.

După cum au menţionat deputaţii, crearea unei camere de rugăciune care nu ar ţine de o careva religie sau organizaţie, e o practică comună în parlamentele ţărilor Uniunii Europene.
Biserica dată şi-a început activitatea în clădirea parlamentului ucrainean din anul 2008. În iunie 2017, preşedintele parlamentului ucrainean, ANdrei Paruby, đînd răspuns declaraţiei deputatului Vitalii Kupriya, a afirmat că “crearea unei biserici în cadrul unei instituţii publice a avut loc cu încălcarea Consituţiei Ucrainei şi a legii “Cu privire la libertatea de conştiinţă şi religioasă”.

1

Astfel că la începutul lunii iulie 2017, clădirea bisericii a fost sigilată.

aparatorul.md

Reclame